Zaman Tablosunun Ayarlanması
   

Zaman tablosu, herbir dersin giriş ve çıkış zillerinin çalacağı saatleri belirlemek için kullanılır. Öğrenci giriş zili ile öğretmen giriş zili arasındaki süreyi ayarlamak için aşağdaki kırmızı kutucuğun değerini değiştirin.

Zaman tablosuna, derslerin giriş-çıkış saatlerini ss:dd-ss:dd olarak giriniz. Toplantı zillerini ayarlamak için genel ayarlar bölümünü kullanınız. Zaman tablosunu ayarlamanın iki yolu var.

1.Hücrelerin içine tek tek giriş çıkış saatlerini yazarak:

Zaman tablosundaki hücrenin içine Enter ve ya F2 tuşu ile girip, derslerin giriş-çıkış saatlerini "ss:dd-ss:dd"

(Ör. 08:00-08:40 gibi.) biçiminde yazınız. siz saati yazdığınızda ":" iki nokta kendiliğinden yazılır. yine "-" tire işareti kendiliğinden yazılır. bu şekilde zaman tablosunu oluşturabilirsiniz.

2.Zaman tablosu doldurma sihirbazını kullanarak:

Zaman tablosunu daha hızlı ve pratik bir şekilde ayarlamak için geliştirdiğimiz zaman tablosunu doldurma sihirbazını kullanabilirsiniz. Sihirbazı kullanmak için "Sihirbazı Kullan" butonunu tıklayınız.

Zaman Tablosu Sihirbazının Kullanımı:

Bu bölümü kullanarak zaman tablosunu daha hızlıca doldurabilirsiniz.  Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bir zaman formülümüz var bu zaman formülü

[ilk dersin başladığı saat]+[ilk dersin süresi] +[ilk teneffüs süresi]+[ikinci derisin süresi]+[ikinci teneffüs süresi]+...+[son teneffüs süresi]+[son dersin süresi] şeklindedir. 

Örnek: 08:00+40+10+40+10+40+10+40+10+40+10+40+70+40+10 gibi. (70 dk öğle arasını ifade ediyor)

Not: Toplanma zili ve öğrenci giriş zili saatleri ve sürelerini bu bölümden ayarlamıyoruz.

zaman tablosu sihirbazı

siz derslerin ve teneffüslerin sürelerini yazarken yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi derslerin giriş ve çıkış saatleri otomatik olarak görüntülenmektedir. Bu arada öğle arasını da bir teneffüs gibi yazınız.

Giriş çıkış saatleri hesaplandıktan sonra sol taraftaki bölümden yapılan ayarların hangi günlere aktrılacağını seçip aktar butonuna basınız. Böylece yapmış olduğunuz ayarlar zaman tablosuna kaydedilir.

Eğer bazı günlerin giriş-çıkış saatleri farklı ise bu günler için sihirbazı kullanarak yeni bir zaman ayarı yapıp, değiştirmek istediğiniz günleri seçerek yaptığınız yeni ayarların bu günlere aktarılmasını sağlayabilirsiniz.

zaman tablosu

"Ztablosu Kaydet" seçeneği ile oluşturduğunuz zaman tablosunu farklı bir isimle kaydedip yedekleme yapabiliriz. "Ztablosu Yükle" seçeneği ile daha önceden kaydedilmiş olan Ztablosunu geri yükleyip etkin hale getirebiliriz.

"ZTablosu Temizle" Seçeneği ile zaman tablosunu tümünü veya bir kısmını temizleyebiliriz.

   
   
   

 

Hızlı Erişim Linkleri
Mercan Yazılım Hızlı Erişim